Vi er vant til at se perfekte babyer i reklamer og på de sociale medier, men i virkeligheden har det nyfødtes barns hud alle mulige pletter. Det er blot barnets sarte system, der er ved at vænne sig til verden, og du kan hjælpe det med at tilpasse sig de nye omgivelser ved hjælp af de produkter, du vælger at bruge på barnets hud og i dit hjem. Her er en liste over de mest almindelige tegn på irritation, du kan opleve hos dit barn.

Pletter i ansigtet    

Rødt og småbumset udslæt forekommer utroligt hyppigt hos nyfødte, ganske enkelt fordi barnets sarte hud er ved at vænne sig til det omgivende miljø. Milier er et andet almindeligt syn i de tidlige uger. Begge er harmløse og bør forsvinde uden behandling.

 

Tør hud 

Har dit barn tør hud er det ikke nødvendigvis et tegn på irritation. Er huden ekstra tør, kan du undgå at bruge parfumerede produkter. Som voksne opfordres vi til at gøre badet til et aftenritual fra starten, men dette råd gælder ikke nyfødte. Mild afvaskning af hoved og hale med bomuld og vand er lige så godt. Når du bader din baby, bør du undgå at bruge parfumerede badeprodukter, da disse kan irritere barnets følsomme hud. Neutral babybadesæbe og vaskegele er uden parfume og farvestoffer og renser forsigtigt dit barns hud uden at irritere.

 

Bleudslæt

Selv med regelmæssige bleskift er det næsten umuligt at undgå bleudslæt hos nyfødte. Det kan også blusse op, hvis barnet ikke er på toppen eller er ved at få tænder. Neutral babyvådservietter er fremstillet uden hudirriterende ingredienser og er skånsomme mod barnets bagdel.

 

Arp

De gule hudflager er helt normale og harmløse og ses ofte i hovedbunden på spædbørn. Barnets hud er følsom – prøv at massere hovedbunden med kokos- eller olivenolie, og børst derefter de skællede områder med en blød babyhårbørste. Arp forsvinder oftest af sig selv. Det skal bare have tid og en blid, hjælpende hånd. 

 

Udslæt pga. vaskepulver

Hvis din nyfødte har udslæt på kroppen, kan det skyldes, at den nye garderobe irriterer huden. Neutrals 0% vaskemiddelprodukter er hypoallergene og dermatologisk testet og godkendt og kan hjælpe med at reducere risikoen for irritation og  allergisk udslæt for børn."

 

Intertrigo

Dette udslæt kan opstå i alle hudfolder, især under barnets hage og i nakken. Fugt fra savl og mælk samler sig i barnets hudfolder og får ikke tilstrækkelig luft. Det forårsager et rødt og væskende udslæt og en karakteristisk (nogle siger ostelignende) lugt. Regelmæssig aftørring af det berørte område med Neutral babyvådservietter hjælper med at forhindre, at udslættet bliver værre. Og som en ekstra barriere kan man anvende den sædvanlige babysalve eller et tyndt lag vaseline.

 

Eksem

Børneeksem forsvinder ofte, i takt med at huden modnes, men det er udbredt hos spædbørn og små børn. Hvis din familie er arveligt betinget, og dette gør dig bekymret, kan du anvende parfumefri babyprodukter fra Neutrals babysortiment, hvilket vil reducere risikoen for fremtidige allergiske reaktioner.

 

Ud over vores råd ovenfor skal du huske altid at søge læge, hvis dit barn får et pludseligt udslæt, eller hvis der er hudsygdomme i din slægtshistorie.