Badestunder med dit barn er en hyggelig måde at knytte jer tættere sammen på. I bader måske sammen i badekarret, eller vasker du den lille i en praktisk badebalje? Uanset hvordan du gør det, er det vigtigt, at barnet sidder sikkert og stabilt, og at du hele tiden holder øje med det. Hold barnet med din frie arm, så det kan støtte hoved og nakke mod din arm.

Spædbørns hud er sart og skal behandles med både omtanke og eftertanke. Hos en nyfødt er huden meget tynd, og den mister meget nemt fugt. Derfor er det vigtigt at bruge milde og fugtgivende vaskeprodukter, som hjælper med at bevare det naturlige fedt i huden. Spædbørns hud har desuden en højere pH-værdi end voksnes, så du bør derfor vælge pH-neutrale produkter, som ikke forstyrrer den fine balance i barnets hud.

Tænk også på, at babyer ikke behøver at blive badet mere end 1-2 gange om ugen. For meget kontakt med vand kan nemlig udtørre huden og øge risikoen for udslæt og irritation. De fleste dage er det nok bare at vaske barnet med en svamp eller med Neutral Babyvådservietter.

Når det er tid til et bad, bør du bruge vaskeprodukter uden sæbe, parfume eller farvestoffer. Mange eksperter mener, at man ikke behøver at bruge shampoo overhovedet, når børnene er helt små, men at det er nok at vaske håret med vand. Vil du alligevel gerne bruge en skånsom babyshampoo, så kan vi anbefale Neutral Baby Shampoo, som gør håret rent uden at irritere huden.

For at undgå, at barnets hud bliver irriteret, bør du helt fra starten vælge milde, uparfumerede produkter, som ikke udtørrer huden. Neutral-serien til babyer og børn giver den sarte hud en god start på livet. Produkterne fremstilles uden parfume og farvestoffer, og de er udviklet specielt til at beskytte børn og babyers sarte hud mod irritationer. Prøv gerne Neutral Babyolie, som du kan dryppe i badevandet for at fugte, bruge ved babymassage og som behandling af arp/tør hovedbund.

Husk:

  • Altid at holde øje med dit barn, når I bader.
  • At spædbørn kun behøver at bade 1-2 gange om ugen.
  • At bruge milde produkter uden parfume eller farvestoffer.

Undgå:

  • Produkter med høj pH-værdi.
  • Produkter med parfume eller farvestoffer.
  • At bade dit spædbarn for ofte.

Vores engagement i dig og dine børn

Hos Neutral har vi helt fra starten haft en ambition om at udvikle produkter, som passer til den allersarteste hud. For at hjælpe dig med at holde dine og dine børns hudproblemer under kontrol har vi udviklet vores produkter i tæt samarbejde med astma- og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnere kan vi hele tiden holde os helt i front i hudplejebranchen og udvikle rene, milde, farve- og parfumefri produkter, som holder både din og familiens hud fugtet, og som samtidig forebygger og mindsker risikoen for hudallergi og overfølsomhed.