Hudpleje er et vidt begreb. Det kan handle om fugtning af tør hud på kroppen, anti-aging-produkter til ansigtet, ekstra omtanke til små børns sarte hud eller speciel hudpleje til personer med allergi eller atopisk eksem. Fælles for alle de produkter, vi udvikler hos Neutral, er, at de er tilpasset til den sarte hud, men de passer naturligvis også til alle, som vil bruge mild og skånsom hudpleje – også forebyggende.

Hvad er sart hud?

Man kan inddele sart hud i flere forskellige kategorier, men for at holde styr på begreberne fokuserer vi på de store grupper: tør/sart hud, hud med atopisk eksem samt sart hud hos små børn.

  • Den sarte hud har en skrøbelig hudbarriere, som ofte har yderligt liggende blodkar. Den kan reagere med rødme, afskalning, udslæt og hævelser på ydre belastninger som sol, tør luft, vind, kulde og alt for intensiv vask. Den sarte hud kan også reagere på stress, alkohol, stærkt krydret mad, kaffe eller rygning.
  • Eksem er en fællesbetegnelse for flere forskellige hudproblemer. Atopisk dermatitis, som også kaldes atopisk eksem, er den mest almindelige form. Atopisk dermatitis er oftest arveligt, og nogle gange går det hånd i hånd med astma og høfeber. Eksem kan variere meget i sværhedsgrad fra person til person, men oftest viser det sig i form af inflammeret, kløende hud med små blærer. Når blærerne brister, bliver de til udslæt med skorper.
  • Spædbørn og små børn har meget tynd hud, og derfor har de brug for hjælp til at bevare hudens naturlige fedt. Deres hud har også en højere pH-værdi end voksnes, og de er derfor mere sarte over for parfume og kemikalier, som kan findes i både vaskemidler, cremer og tekstiler.

Hvilken type hudpleje passer til sart hud?

Det bedste, du kan gøre for at forebygge irritation, allergi og eksem, er at være omhyggelig, når du vælger hudplejeprodukter. Vi har helt fra starten haft en ambition om at udvikle produkter, som passer til den allersarteste hud. For at hjælpe dig med at holde dine og dine børns hudproblemer under kontrol har vi udviklet vores produkter i tæt samarbejde med astma- og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnere kan vi hele tiden holde os helt i front i hudplejebranchen og udvikle rene, milde, farve- og parfumefri produkter, som holder både din og familiens hud fugtet, og som samtidig forebygger og mindsker risikoen for hudallergi og overfølsomhed. 

Se alle vores skånsomme hudplejeprodukter til sart hud: 

https://www.neutral.dk/produkter.html

Læs mere om vores nordiske samarbejdspartner her: https://www.asthmaallergynordic.com/

Peppermint facial – Peppermint dissolves excess oil and gives cool refreshing sensation to the skin. It cleans the pores and kills bacteria that cause acne. Use pure peppermint essential oil. Mix 1 tbsp milk, 1 drop of peppermint oil, 3 tsp distilled water, 2-3 tbsp kaolin to make a soft smooth paste. Apply the peppermint mask on your face. Relax and let the mask harden. After the mask is completely tightened, gently peel and rub off the mask.

Natural Home Facial for Normal Skin – Having a normal skin does not mean that you should avoid taking care for it. Cleanse tone and moisturize your skin daily so your skin will stay healthy for years to come and make you look younger than your peers.