spørg neutral

Frequently asked questions

 • Vi er her for at hjælpe dig med at skabe et hjem og en livsstil uden hudallergi. Uanset om du skal pleje normal til følsom hud, sensitiv babyhud eller en hud med tendens til eksem, har vi udviklet milde husholdningsprodukter og produkter til personlig pleje.    

 • Et allergen er et stof, der kan forårsage en allergisk reaktion. Alle vores kroppe er forskellige: Hos nogle kan immunsystemet opfatte et stof som et 'fremmedlegeme' eller en 'farlig' trussel, mens andre slet ikke vil opleve en allergisk reaktion. Typiske allergener omfatter: parfume og duftstoffer, konserveringsmidler, dyrepels, støv, fødevarer (såsom mælk og hvede), pollen og topisk medicin. 

 • Hvis et allergen kommer ind i kroppen, udløser dit immunsystem en antistofrespons. Antistofferne binder sig til specielle celler, vigtigst heraf mastcellerne. Når antistofferne kommer i kontakt med allergenet, frigiver mastcellerne deres egne stoffer, herunder histamin. Dette forårsager ubehagelig hævelse og inflammation i det omgivende væv – og det er din allergiske reaktion. Når irritation forbliver lokalt i ét område af kroppen, er de fleste symptomer fokuseret på den påvirkede del af kroppen (for eksempel hud, luftveje eller øjne). 

 • En række typiske allergener findes i forskellige personlige plejeprodukter og husholdningsprodukter – fra duftstoffer til konserveringsmidler. Det er især vigtigt at læse ingredienserne på etiketten, når det handler om at vælge kosmetik og vaskeprodukter, da stof og cremer kommer i direkte kontakt med din hud hver eneste dag. Hvis formlerne indeholder allergifremkaldende stoffer, kan denne konstante brug give risiko for allergiske tilstande som atopisk eksem (også kaldet atopisk dermatitis eller inflammation i huden).

 • Selv om der muligvis ikke er en kur, er der ting, du kan gøre for at håndtere din families allergier. Start med at identificere allergener i dit hjem og foretage små ændringer for at forsøge at reducere dem. Det er dokumenteret, at en reduktion i antallet af allergener i omgivelserne hjælper med at mindske allergiske symptomer og medicinbehov. Læs mere om håndtering af allergi i dit hjem i vores onlineartikler her

 • Eksem er en almindelig hudsygdom, der påvirker millioner af mennesker over hele verden. Der er flere typer eksem, der kan blusse op forskellige dele af kroppen. De er karakteriseret ved rød, skællet hud og intens kløe og starter og slutter alle primært i barndommen, men kan fortsætte ind i voksenalderen. Læs om den mest almindelige eksemtype, atopisk dermatitis, i vores onlineartikel.

 • Selv om vores produkter ikke er udviklet til behandling af eksem eller kontaktdermatitis, er vores formler fri for unødvendige tilsætningsstoffer som fx parfume og farvestoffer – hvilket gør dem skånsomme nok til at blive anvendt på hud, der har tendens til eksem. Alle hudtyper kan drage fordel af mildere husholdnings- og kropsplejeformler, da de hjælper med at forebygge hudirritation og hudallergiske reaktioner. 

 • Alle vores produkter er dermatologisk testet. De er udviklet specifikt til at hjælpe med at holde huden sund og er skånsomme nok til alle hudtyper – fra normal til sensitiv.

 • Vi søger aktivt anbefalinger fra respekterede allergiorganisationer i Danmark, Norge og Sverige. Og ved at holde os opdateret om den seneste forskning fortsætter vi med at udvikle formler til følsom hud, som du kan stole på. Ud over støtte fra eksperter har vi også fået anbefalinger fra Astma-Allergi Danmark i mere end 25 år samt Allergy UK og Allergy Certified. Når du ser deres logo på vores pakker og på vores website, er det deres blåstempling, som du kan stole på.

  Ved at kombinere disse partnerskaber med allergiorganisationerne håber vi at give dig større indblik i vores processer, der indgår i de produkter, din familie bruger. Læs mere om vores netværk på siden Om Neutral.    

 • Du kan finde komplette ingredienslister for alle vores produkter på vores moderselskab Unilevers website her. For at få de mest nøjagtige oplysninger om, hvad dit produkt indeholder, anbefaler vi altid, at du læser etiketten.