En baby bliver ikke snavset eller svedig på samme måde som en voksen. Men sart babyhud skal plejes og holdes øje med, så du forebygger at små hudproblemer vokser sig store. Tag dig god tid til at pleje din baby, og gør tiden på puslebordet til en hyggestund.

Plej hudfolderne

Babyer har mange hudfolder, som skal plejes for at undgå rødme. Rens hudfolderne hver dag med en blød vaskeklud dyppet i lunkent vand og lidt Neutral babyolie. Dup folderne helt tørre bagefter med et blødt klæde. Har du ikke adgang til vand, kan du rense folderne med Neutral vådservietter.

 

Bad til baby

De første måneder behøver du kun at bade din baby 1-2 gange om ugen. Brug lunkent vand (håndled- eller albuevarmt, 37 grader). Tilsæt eventuelt et par dråber babyolie.

Tør den sarte hud med et blødt klæde efter bad. Glem ikke hudfolderne, området bag ørerne, bleområdet og armhulerne. Dup forsigtigt huden tør, da huden er særlig sart her. Hvis dit barns hud virker tør, så smør med creme.

 

Tips mod eksem

  • Tør hud kan forværre eksem. Hold derfor din hud fugtet med en god creme. Smør huden hyppigt og altid efter vask. Det kan lindre og forebygge udbrud.
  • Vælg hudplejeprodukter uden parfume og farvestoffer. Disse ingredienser kan irritere din hud og forværre eksem.
  • Undgå meget varme bade og lad være med at bruge for meget sæbe. Det kan udtørre din hud og forværre kløe. Et kort køligt bad hver dag med en mild sæbe er derimod godt, da det fjerner bakterier og dermed forebygger betændelse.
  • Smør huden med en fugtighedscreme straks efter bad. Så holder din hud lettere på fugtigheden fra badet. Mange har brug for en federe creme om vinteren.

 

Solskin og badning i saltvand kan lindre eksem, men det kan også udtørre din hud.

  • Husk dog solcreme og bliv ikke for længe i solen. Husk derfor at bruge fugtighedscreme efter en badedag.
  • Før en tur i svømmehallen kan du smøre dig med en fugtighedscreme. Så irriterer klorvandet ikke din hud så meget. Smør dig igen, når du har vasket og tørret dig.
  • Kulde og frost kan forværre eksem. Det er især hårdt ved hænderne og ansigtet. Beskyt din hud med vanter, hue og tørklæde.
  • Brug beskyttelseshandsker, når du gør rent, og vælg rengøringsmidler uden parfume.
  • Vask tøj og sengetøj i et vaskemiddel uden parfume og stoffer, der kan genere huden.
  • Du kan lindre eksem med steroidcreme, der kan dæmpe symptomerne. Kontakt din læge og få hjælp, før dit eksem breder sig.

 

Neutral mindsker risikoen for udvikling af allergi

Alle produkter fra Neutral er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og bærer allergimærket Den Blå Krans. Det betyder, at patientforeningen har vurderet ingredienserne i Neutral og konkluderet, at de ikke udgør en stor risiko for udvikling af allergi, på grundlag af den seneste forskning.