Har dine børn fået allergisk kontakteksem?

Badetid og bleskift er ofte en mulighed for at styrke båndene til de allermindste, og senere kan tøjvalg og forskellige frisureeksperimenter være en kilde til glæde sammen med de lidt ældre børn. Dejlige sæber, badeskum, shampooer, stylingprodukter, deodoranter og vaskeprodukter er naturlige indslag i denne sammenhæng, og hvem vil ikke gerne nyde velduftende og sjove produkter sammen med børnene? Men desværre findes der en bagside ved disse produkter. En af de mest almindelige kilder til allergier og udslæt hos børn er nemlig parfume.

I en undersøgelse udført af den svenske lægemiddelstyrelse i 2013 viste det sig, at kun 8 ud af 50 produkter specifikt rettet mod børn var helt parfumefri. Men i takt med, at bevidstheden om parfumers allergifremkaldende egenskaber stiger, så stiger antallet af parfumefri produkter til børn også, hvilket er meget positivt.

Det bedste, man kan gøre for at undgå allergisk kontakteksem hos børn, er at forebygge. Når først de har fået allergisk kontakteksem, er det nemlig sværere at slippe af med. Og du forebygger allerbedst allergisk kontakteksem ved at undgå parfumerede produkter helt. Det gælder selvfølgelig de produkter, du bruger direkte på barnets hud, som vaskeservietter, sæbe, hudcreme, shampoo og tandpasta, men lige så vigtige er de produkter, du bruger i nærheden af barnet, som fx vaskemiddel og skyllemiddel. Men for at være på den sikre side så er det naturligvis en god idé kun at bruge uparfumerede produkter i hele husholdningen, så vidt det er muligt.

Vores engagement i dig og dine børn

Hos Neutral har vi helt fra starten haft en ambition om at udvikle produkter, som passer til den mest sarte hud. For at hjælpe dig med at holde dine og dine børns hudproblemer under kontrol har vi udviklet vores produkter i tæt samarbejde med astma- og allergiforbundene i Danmark, Norge og Sverige. Takket være disse partnere kan vi hele tiden holde os helt i front i hudplejebranchen og udvikle rene, milde, farve- og parfumefri produkter, som holder både din og familiens hud fugtet, og som samtidig mindsker risikoen for hudallergi og overfølsomhed.

Her finder du 5 værdifulde fakta om din babys hud – praktiske tips om sart hud, bad, og hvorfor milde produkter fungerer bedst.

 

Se vores milde og uparfumerede produkter til babyer og børn her.