Når vi taler om hudirritation hos børn, bruger vi det medicinske udtryk "høj risiko". Dette begreb kan lyde alvorligt, men det betyder blot, at børn er mere udsatte for hudirritation, hvis deres forældre eller søskende allerede er blevet diagnosticeret med en allergisk reaktion.

Viden om, hvordan du kan undgå irritation af dine børns hud, giver dig det bedste udgangspunkt for at beskytte din familie, og derfor har vi samlet disse tips, der hjælper dig med at gøre netop det.

Regelmæssig rengøring giver et støvfrit hjem

Ud over støvpartikler kan partikler fra dyrehår og pollen ophobe sig i dit hjem fra dag til dag. En regelmæssig rengøring mindst en gang om ugen, kombineret med en grundig rengøring mindst en gang om året, er vigtige faktorer, der hjælper dig med at holde dit hjem fri for irritationskilder.

 

Hold luften ren

Luft ud i alle rum i boligen ved at åbne vinduerne et par gange om dagen, bare i ti minutter eller deromkring – især på badeværelset efter brusebade og efter madlavning. Husk, at det handler om at reducere fugtindholdet i luften, da et højt fugtighedsniveau kan fremme forekomsten af støvmider og skimmel (som begge kan udløse eksem) [1].

[1] National Eczema Society – Factsheet, Hushold Irritants

 http://www.eczema.org/documents/576 - p.3 “Central Heating and Humidity”.

 

Prøv at opbygge et stærkt immunforsvar

Immunforsvaret er kroppens naturlige måde at forsvare sig mod alt fra forkølelser til infektioner. Hvis du kan amme dit barn, kan det være med til at give barnets immunforsvar et boost, som igen kan være med til at sænke risikoen for hudirritation.

 

Hold dit hjem varmt hele vinteren

Om vinteren bør du prøve at holde indendørstemperaturen på omkring 20 grader. Dette behagelige niveau vil bidrage til at reducere fugtighedsniveauet og kan forhindre skimmel og støvmider i at udvikle sig (de kan forårsage allergiske reaktioner).

 

Vask nyt tøj, før du bruger det

Nyt tøj indeholder ofte kemiske rester, som kan forårsage allergiske reaktioner, udslæt eller irritation på tværs af alle hudtyper. Så for at sikre, at det er behageligt at bruge tøjet første gang, bør du altid vaske nyt tøj, før barnet får det på.

 

Hold blødt legetøj rent og frisk

Støvmider samler sig ofte i blødt legetøj, så vask dem hver anden uge ved 60 grader.

 

Tør tøj udendørs

Tørring af tøj indendørs kan øge fugtigheden i hjemmet, så det er altid bedst at tørre dit tøj udendørs. Hvis du ofte bruger tørretumbler, skal du huske at føre aftræksslangen ud af boligen, så du ikke fylder dit hjem med varm luft.

 

Vær omhyggelig, når du vælger husholdningsprodukter

Når du vælger produkter som opvaskemiddel og håndsæbe, skal du kigge efter formler, der hjælper med at reducere risikoen for hudirritation. Dette betyder ikke kun, at du bør undgå kemisk producerede produkter: Selv økologiske duftstoffer og æteriske olier, der ofte anvendes i naturlige produkter, kan irritere alle hudtyper. Se efter enkle, milde formler som Neutral. Hele vores sortiment produceres udelukkende med milde ingredienser, der hjælper dig med at pleje barnets hud og reducere risikoen for allergiske reaktioner.