Den måde, du vasker dit tøj og sengetøj på, kan spille en stor rolle i omsorgen for alle hudtyper, selv følsom hud: Det mindste valg kan have stor indflydelse. For at hjælpe dig med at træffe de bedste valg har vi besvaret de hyppigst stillede spørgsmål om tøjvask og indvirkningen på alle hudtyper, så du kan skabe en sikker og enkel tøjvaskerutine.

Hvor meget vaskemiddel skal jeg bruge?

En af de faktorer, der påvirker, hvor meget vaskepulver du skal bruge, er din vandhårdhed. Dette varierer fra område til område, men du kan få de oplysninger, du har brug for, hos dit lokale vandværk. Som en tommelfingerregel kan man sige, at jo hårdere dit vand er, desto mere vaskemiddel skal du bruge – men det er værd at finde ud af den nøjagtige værdi, da brug af for meget vaskepulver kan efterlade sæberester på dit tøj, som kan udløse en hudreaktion.

 

Kan jeg bruge mit nye tøj med det samme?

Det er bedst, hvis du vasker nyt tøj, før du tager det på, da det hjælper med at fjerne rester af farvestof og andre eventuelle kemikalierester fra fremstillingsprocessen. Med dette enkle trin reducerer du risikoen for at udløse en hudreaktion.

 

Hvordan sikrer jeg, at alt vaskemiddel fjernes under vask?

Du kan eventuelt programmere din vaskemaskine til at køre en ekstra skylning. Denne mulighed er tilgængelig på de fleste maskiner og hjælper med at fjerne sæberester fra dit tøj, hvilket igen kan hjælpe dig med at beskytte din hud og undgå irritation.

 

Hvilken temperatur skal jeg vaske mit tøj på?

Lavere vasketemperaturer er ikke kun mere omkostningseffektive, de er også bedre for miljøet. Vask dit sengetøj, undertøj og håndklæder på 60 grader for at fjerne alle bakterier, og vælg en lavere temperatur som 30 grader til alt andet. Ønsker du at skåne miljøet yderligere, kan du bruge miljøvenligt vaskemiddel."

 

Hvilken type vaskemiddel skal jeg bruge?

Vaskepulver fremstillet uden farvestoffer og parfume er bedst, da disse ingredienser er typiske irritationskilder. Uanset om hudtyperne i din familie spænder fra normal til følsom, hjælper Neutrals allergivenlige formler med 0 % parfume og 0 % farvestoffer dig med at passe godt på familiens hud.

 

Hvor tit skal jeg vaske sengetøj eller mine børns legetøj?

Vask dit sengetøj og børns bløde legetøj på 60 grader mindst hver 2. uge. Når børnene leger på gulvet og krammer legetøjet, samler det bløde legetøj masser af støv og bakterier. Regelmæssig vask vil fjerne så mange bakterier og støvmider som muligt og giver dem en vidunderlig frisk duft.

 

Skal jeg bruge skyllemiddel?

Skyllemiddel forebygger statisk elektricitet, gør strygning lettere og dit tøj blødere. Men hvis dit tøj føles fedtet efter vask, så har du sandsynligvis brugt lidt for meget skyllemiddel, så prøv en mindre dosering til den næste vask.

 

Hvordan kan jeg få frisk duftende tøj uden at bruge parfumerede produkter?

Tøj absorberer dufte fra det omgivende miljø, så prøv at hænge dit tøj til tørre udenfor, det giver en naturlig, frisk duft. Og gør samtidig tøjet blødere end tøj, der er tørret indendørs.