Din hud kan sommetider føles ude af kontrol, men hvis du bruger tid på at give din krop den specialiserede pleje, den har brug for, kan du få styr på selv sensitiv hud. Vi har lavet et overblik over enkle do's og don'ts, der kan hjælpe dig med at opnå en positiv indvirkning på din krop – fra at købe de rigtige fødevarer til at læse op på de ingredienser, du bør undgå.

Do's    

Spis godt

En balanceret kost vil hjælpe med at sikre, at din hud både ser sund ud og føles sund. Spis fødevarer som fede fisk (rig på Omega-3), avocado, valnødder, tomater og sojabønner – det giver måltider, som er lige så gode for din hud, som de er lækre.

 

Drik vand

Vand har stor indvirkning på hudens fugtbalance og er en vigtig faktor i forhold til pleje af følsom hud. Mængden varierer fra person til person, men som en rettesnor bør du drikke mindst 6-8 glas væske om dagen. Dette omfatter også mælk, te og kaffe – det gør det lidt lettere for familien at få den rigtige mængde væske.

 

'Iblødsætning og lotion'

Hvis du anvender en bodylotion på din hud inden for tre minutter efter, at du er hoppet ud af brusebadet, hjælper du din hud med at bevare fugt og forebygger tegn på tørhed. Denne rutine ved eksem kan også bruges til pleje af følsom hud.

 

Rens huden

Daglig afrensning af huden er med til at forhindre tegn på blokerede porer, bumser og tørre pletter. Påføring af en beroligende ansigtssæbe  eller ansigtsrens hver morgen og aften hjælper med at fjerne makeup, urenheder, døde hudceller, forurening og alt andet, som din hud samler op i løbet af dagen.

 

Eksfolier

Huden har flere lag – det øverste er den ydre barriere og kaldes stratum corneum, som består af døde celler. Eksfoliering af dette lag hjælper med at forhindre blokerede porer og sikrer også, at produkter, der påføres efterfølgende, bliver absorberet helt.

 

Don'ts

Undgå lange bade

Varmt vand kan udtørre din hud, så undgå lange, varme bade eller brusebade. Dehydrering kan være en afgørende faktor i forhold til følsom hud og kan medføre tørre pletter, rødme og irritation.

 

Undgå at efterlade sæberester på huden

Sæberester på huden fra karbade eller brusebade kan forårsage irritation. Vær grundig med at skylle al sæben af efter badning, så du fjerner hver eneste sæbeboble.

 

Undgå at gnubbe

Huden er mere følsom, end du måske tror, så undgå irritation ved at tørre forsigtigt. Dub din krop tør efter badning i stedet for at gnide hårdt med håndklædet.

 

Brug ikke produkter med farve eller parfume

Farvestoffer og parfume – naturlige såvel som syntetiske – kan forårsage hudirritation. Alle Neutrals 0% produkter er uden farvestoffer og parfume og er certificeret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.