atopisk hud

Eksem er en af de mest udbredte sundhedsudfordringer verden over, og jeres familie har muligvis også eksempler på problemet – både fra tidligere og i dag. For at hjælpe dig med at føle dig tryg i forhold til pleje af din hud har vi opsummeret vigtige oplysninger om den mest udbredte eksemtype: atopisk dermatitis.    

Hvad er eksem?    

'Eksem' er en bred betegnelse, der bruges til at referere til mindst 11 hudsygdomme. Atopisk dermatitis, eller atopisk eksem, er den mest almindelige type – som du måske allerede kender. Atopisk eksem er ofte arveligt og er almindeligt hos mennesker med allerede følsom hud og kan gå hånd i hånd med astma og høfeber.

 

Sværhedsgraden varierer fra person til person, men eksem er almindeligt kendt for at forårsage betændt, kløende hud med små blister, der kaldes vesikler, som kan væske, sive og give sprukne områder. Det bedste, du kan gøre for at forbygge irritation, er at investere tid i dine hudpleje- og vaskerutiner. 

 

Hvorfor blusser eksem op?

Atopisk eksem er hovedsageligt et problem med din huds naturlige barrierefunktion. Dette giver typiske irritationskilder og allergifremkaldende stoffer (som støv og parfume) mulighed for at trænge ind i huden og forårsage betændelse. Reaktioner på fødevareallergi og dyrepels kan også udløse tilstanden hos nogle patienter. Allergitests eller en gradvis elimineringsproces kan også afdække årsagen.

 

Mange mennesker oplever, at stress, træthed og manglende energi kan udløse tegn på eksem. Det er nemt at se, hvordan der kan opstå en ond cirkel: Stress har en indvirkning på din hud, og din hud har indvirkning på dit stressniveau – så de kan hver især være udløser for hinanden.

 

Hvornår opstår eksem?

Eksem starter næsten altid i den tidlige barndom. Op til 20 % af alle børn udviser symptomer. Størstedelen – omkring 75 % – vokser fra problemet inden teenageårene eller oplever kun lejlighedsvise udbrud.

 

Hvor opstår eksem?

Forskellige former for eksem kan påvirke forskellige dele af kroppen. Atopisk dermatitis er almindelig omkring albuer og bag knæ, mens stasis dermatitis primært opstår på underbenet. I forhold til eksem hos spædbørn opstår det karakteristiske kløende udslæt ofte i ansigtet.

 

Regelmæssig indsmøring med fugtgivende, blide og uparfumerede produkter, som dem i Neutrals sortiment, kan hjælpe med at holde symptomerne på eksem under kontrol. Astma-Allergi Danmark godkender alle vores produkter. Når du vælger os, ved du, at du er i gode hænder.

 

Eksem kan være utroligt ubehageligt og smertefuldt at leve med, men hudens tilstand er ikke livstruende og er let at kontrollere med den rette pleje. Hvis du er bekymret over dit eksem, bør du altid starte med at kontakte egen læge. Han eller hun kan ordinere en allergitest eller henvise dig til en hudlæge.

 

Se Neutrals komplette sortiment af hudpleje- og husholdningsprodukter på websitet.