Dosér vaskemidlet korrekt

Lad være med at bruge for meget vaskemiddel. Det skader miljøet, vasketøjet bliver ikke renere og sæberester i tøjet kan give allergi. Den korrekte dosering afhænger af vandets hårdhed (kalkindhold) og tilsmudsning. Du kan finde information om vandets hårdhed i dit lokalområde på din kommunes hjemmeside.

 

Vask nyt tøj

Vask altid nyt tøj 1-2 gange før brug. Så undgår du, at dit barn får allergi og hudgener fra farverester eller andre kemikalierester fra produktionen af tøjet. Det kan være overskudsfarve, formaldehyd og optisk hvidt.

 

Skyl en ekstra gang

Har dit barn sart hud og tendens til hududslæt, kan du indstille vaskemaskinen til et ekstra skyl. De fleste maskiner har denne funktion. Så er du sikker på, at alle sæberester bliver skyllet ud af tøjet og ikke generer dit barns hud.

 

Skru ned for temperaturen

Når du skruer ned for vasketemperaturen, sparer du både penge og skåner miljøet. Dit barns tøj bliver lige så rent ved 30 grader. Husk dog, at undertøj, sokker, sengetøj, håndklæder, karklude og lignende skal vaskes ved 60 grader for at fjerne bakterier eller støvmider. Ligeledes, er du husstøvallergiker, skal du altid vaske sengetøj på mindst 60 °C. Ønsker du at skåne miljøet bedst muligt, kan du bruge miljøvenligt vaskemiddel."

 

Vask bamser og sengetøj

Vask dit barns sengetøj ved 60 grader mindst hver 14. dag. Når du køber tøjdyr, så hold øje med, om de kan vaskes ved 60 grader, og giv dem en tur i vaskemaskinen en gang imellem.

 

Gør tøjet blødt

Skyllemiddel gør tøjet blødere og mindsker den hudirration, der kan opstå, når tekstilet gnider mod dit barns hud. Skyllemiddel modvirker også statisk elektricitet og gør tøjet nemmere at stryge.

 

Dosér dit skyllemiddel

Virker tøjet ”fedtet” efter vask, har du måske brugt for meget skyllemiddel. Det lægger en hinde på tøjet, så det føles fedtet. Vask det en gang til og doser mindre skyllemiddel fremover.

 

Pletfri med pletfjerner og opvaskemiddel

Brug Neutral Pletspray til at fjerne pletter.

    1. Tør pletten bedst muligt med en ren og tør klud

    2. Spray direkte på pletten eller det snavsede område

    3. Lad virke i mindst 5 min. og vask på normal vis i vaskemaskinen

    4. For bedste resultat: Påfør til pletten hurtigst mulig. Følg altid     vaskeanvisningen.

Brug opvaskemiddel uden farve og parfume til at fjerne pletter på tøjet fra mad.

    1. Gnid opvaskemidlet godt ind i pletten, og læg tøjet i en plastikpose, som     lukkes til. Jo før du gør det – jo bedre resultat.

    2. Lad opvaskemidlet virke i nogle timer.

    3. Vask herefter tøjet, som du plejer.

 

Tøjtørring og husstøvmider

Tør ikke tøj indenfor i boligen, da det kan øge luftfugtigheden og dermed forekomsten af husstøvmider. Bruger du en tørretumbler, så sørg gerne for at den har aftræk til det fri.

 

Vasketøj med frisk duft

Hvis du tørrer tøj udenfor i blæsevejr, bliver det blødt og vil dufte friskt.

 

Vaskemidler uden parfume

Vælg altid vaskemidler og skyllemidler uden farve og parfume, så du minimerer risikoen for allergiske reaktioner hos dit barn.

 

Vedligeholdelse

Kør regelmæssigt en vask ved 60 °C med et vaskemiddel, der indeholder blegemiddel (hvidvaskemiddel i pulverform), og følg maskinproducentens anbefalinger vedrørende vedligeholdelse.

Lad maskinen stå åben mellem hver vask.