Eksem er meget almindeligt hos børn. I Storbritannien lider 1 ud af 5 børn af eksem. Fra en lille plet med tør hud på hånden til kløende udslæt på kroppen – børneeksem kan forekomme i mange varianter, men ofte er det noget, børnene vokser fra. I mellemtiden er der meget, du selv kan gøre for at hjælpe – her er et par enkle trin.

1. Kontakt din læge    

Det er altid en god idé at kontakte egen læge, før du gør noget andet, så du kan tale med ham eller hende om mulighederne for behandling.

 

2. Sæt dig ind i tingene

Brug et øjeblik på at læse de ingredienser, der er anført på de cremer og salver, du bruger. På denne måde ved du præcis, hvad du påfører dit barns hud. Hos Neutral indeholder vores specialformulerede produkter kun milde ingredienser samt 0 % parfume og 0 % farvestoffer og hjælper dig med at håndtere normal til følsom hud.

 

3. Spørg efter salver i stedet for cremer

Den bedste form for behandling af eksem er at holde huden godt fugtet. En god lotion er afgørende for daglig fugt: Se efter produkter, der trænger hurtigt ind og samtidig holder huden næret og beroliget. Neutral intensiv reparationscreme er rig på fugtgivende ingredienser, herunder glycerin, hvilket giver en dybt fugtgivende formel med masser af fugt til ekstra tør hud.

 

4. Brus eller bad dit barn hver dag

Hud med tendens til eksem mangler de naturlige olier og fugt, der hjælper med at beskytte de dybere hudlag mod bakterier. Disse bakterier er det, der udløser kløe og forårsager udslæt, så hold barnets hud ren, da det er med til at forebygge reaktioner.

 

Når du vasker huden, skal du altid være særlig opmærksom på indvendige albuer, armhuler og området bag knæene. Her samler der sig bakterier, og det er nogle af de mest almindelige områder for eksem hos børn.

 

5. Sørg for at barnet ikke har det for varmt

Hvis huden holdes kølig og godt ventileret vil den være mindre kløende. Kontrollér altid at badet eller bruseren ikke er for varm, og at temperaturen i soveværelset ikke er for høj – når dit barn er varmt og svedigt har det en tendens til at gøre eksemen mere ubehagelig.

 

6. Vælg naturlige, åndbare tekstiler

Valg af tøj og sengetøj lavet af naturlige tekstiler er bedst i forhold til at styre eksem. Disse tekstiler er mindre tilbøjelige til at forårsage irritation end syntetisk stof og er mere åndbare, hvilket betyder at huden ikke bliver for varm. Det er også vigtigt at vaske tøj og sengetøj med et skånsomt produkt som Neutral vaskemiddel. Vores sortiment indeholder 0 % parfume og 0 % farvestoffer og er specialudviklet til at hjælpe med at forhindre irritation af alle hudtyper, selv følsom hud.

 

7. Tjek dine husholdningsprodukter for irritationskilder

Ud over plejeprodukter som hårshampoo og badesæbe skal du huske, at husholdningsprodukter som vaskepulver og håndsæbe ofte kan indeholde ingredienser, der irriterer huden. Kontroller altid etiketterne på dine produkter for at sikre, at de ikke indeholder noget, der kan forstyrre balancen.

 

8. Prøv at forhindre barnet i at klø i udslættet

Det kan give umiddelbar lindring, men eksemet bliver faktisk værre, når man klør sig. Det er ikke let, men prøv at gøre hvad du kan for at hjælpe dit barn med at modstå trangen til at klø. Ved ældre børn kan du forklare, hvorfor det er ikke er godt og ikke hjælper. Ved yngre børn kan du prøve at distrahere barnet med et stykke legetøj, en lille leg eller måske noget lækkert at spise. Til spædbørn er små luffer en mulighed, men uanset barnets alder bør du klippe neglene korte, så de ikke beskadiger huden for meget, hvis barnet alligevel kommer til at klø sig.

 

9. Husk at kæledyr kan udløse eksem

Det er almindeligt kendt, at nogle dyr som katte, hunde og kaniner kan være en af de vigtigste årsager til eksem. Dette betyder ikke, du kan ikke have kæledyr, det kræver bare en lille smule større omhu i forhold til, hvordan de bor og bliver leget med. Prøv at sikre, at de ikke sover tæt på dit barns seng eller barne-/klapvogn, og hold øje med, at dyret ikke slikker, da dette også kan være en udløser. Det hjælper også til at give dine kæledyrs kurve og bure en grundig rengøring regelmæssigt for at forhindre, at pelsen spreder sig i boligen.