Her er vores tip til at sikre et godt indemiljø:

 1. Gør grundigt rent i dit hjem en gang om ugen.  Vælg rengøringsmidler uden parfume, da parfume kan fremkalde astmasymptomer. 
 2. Luft alle rum ud tre gange om dagen i 5-10 minutter og efter brusebad, madlavning og rengøring. Stil efter at holde temperaturen på 20 grader indendørs om vinteren. Dette bidrager til at minimere fugtigheden, hvilket kan forhindre mug og (støvmider) skimmelsvamp.
 3. Tør ikke tøj indendørs, da dette kan forøge luftfugtigheden og forekomsten af støvmider. Hvis du bruger en tørretumbler, så sørg for at den har aftræk udendørs. 
 4. Undgå cigaretrøg, hvilket forværrer astmasymptomer og risikoen for at udvikle astma og astmatisk bronkitis.

 

HVIS DU ER ALLERGISK OVER FOR STØVMIDER, HAR VI NOGLE FLERE TIP, DU BØR FØLGE:

 1. Vask din dyne, hovedpuder og rullemadras fire gange om året ved 60 grader, og sengetøj hver eller hver anden uge.
 2. Støvsugning af madrassen kan eventuelt reducere forekomsten af (støvmider) skimmelsvamp.

 

HVIS DU HAR EKSEM, HAR VI NOGLE FLERE TIP, DU BØR FØLGE:

 1. Vælg personlige hygiejneprodukter uden parfume og farvestoffer. Disse ingredienser kan irritere sensitiv hud og forværre lidelser såsom dermatitis og eksem. De udgør også en risiko for kontaktallergi.
 2. Undgå meget varme brusebade og overdreven sæbebrug, da dette kan fjerne hudens naturlige fugtbarriere, der beskytter huden mod irritation. 
 3. Fugt huden straks efter brusebad med uparfumeret bodycreme for at genoprette hudens naturlige fugtniveau og forhindre tør, sårbar hud.
 4. Brug beskyttelseshandsker ved rengøring, og vælg rengøringsmidler uden parfume.
 5. Hånddesinfektion i stedet for vand og sæbe kan være en god løsning i visse tilfælde. Vælg altid et hånddesinfektionsmiddel med glycerin og uden parfume.

 

Hos Neutral bærer alle vores produkter Astma-Allergi Danmarks logo. Det betyder, at organisationen har vurderet vores ingredienser, herunder at de er uden parfume, og konkluderet, at de udgør en minimal risiko, på grundlag af den seneste forskning.

 

I samarbejde med Astma-Allergi Danmark