Hvis du er nybagt forælder, har du sandsynligvis en masse spørgsmål om rigtig meget, også dit barns hud. Hvor ofte bør man bade barnet, og er det virkelig nødvendigt at bruge shampoo. Selvom det kan føles skræmmende at have ansvaret for at pleje barnets følsomme hud, handler det i bund og grund om at lære dit barns hud at kende og stole på din egen dømmekraft. Men mens du er ved at lære, hvad der virker, er her en række faktuelle oplysninger, som kan hjælpe dig godt på vej.

Barnets hud er sensitiv

Vores hud er designet til at beskytte os, men for at kunne udføre sit arbejde, har den brug for masser af fugt. Det nyfødte barns hud er papirtynd. Meget tyndere end voksnes, og den kan miste fugt meget hurtigt. Derfor er en god hudplejerutine meget vigtig – med produkter, der bidrager til at bevare de naturlige olier i barnets hud.

 

Du behøver ikke at bade barnet så tit, som du måske tror

Du kan hjælpe med at beskytte de naturlige olier, der holder dit barns hud hydreret, ved at undgå for hyppige bade (for meget vand kan udtørre barnets hud og øge risikoen for udslæt og irritation). En let vask med en skumklud fungerer langt de fleste dage, og når det er badetid, skal du bruge et mildt vaskeprodukt uden parfume. Mens barnet er helt lille, oplever de fleste forældre, at vand er nok til at vaske den lilles hår. Alternativt vil en mild baby shampoo som Neutral babyshampoo holde håret rent uden at irritere huden.

 

Højere pH

En anden vigtig forskel mellem voksenhud og barnets hud er pH-værdien: Barnets hud har en højere pH-værdi, så vælg pH-neutrale produkter, der ikke forstyrrer den sarte balance i huden. Det er også en god idé at vaske barnets tøj før brug for at sikre, at det ikke indeholder rester af kemikalier, der kan irritere deres hud.

 

Milde produkter er bedst

For at undgå irritation kan du tage hul på barnets hudpleje med det samme med milde, parfumefri produkter, der ikke udtørrer barnets hud. Neutrals sortiment giver dit barns følsomme hud en god start: Vores produkter produceres uden parfume eller farvestoffer og er specialudviklet til at beskytte barnets hud mod irritation.

 

Mange hudproblemer er lette at behandle

Leder du efter en løsning på bleudslæt, babyeksem eller arp? De fleste af disse hudproblemer viser sig først efter 2-månedersalderen og er meget almindelige. Der er masser af ting, du kan gøre for at lindre ubehag, men at finde produkter, der ikke irriterer barnets hud, er første skridt. Vær opmærksom på, om irritationerne er grundet allergisk udslæt for børn eller almindeligt udslæt."

 

Flere råd:

For yderligere rådgivning om, hvordan du kan pleje barnets sensitive hud, henviser vi til følgende:

 

Astma: Astma-Allergi Danmark

Eksem: Eczema Org, British Skin Foundation, Allergy UK, NHS Choices