Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Pas på huden

Pas på huden

1. Skyl dig grundigt for sæbe

Skyl omhyggeligt al sæbe af efter bad og håndvask, så du ikke går rundt med sæberester på huden, som kan give allergi og udslæt. 

2. Efter badet

Plej din hud med fugtighedscreme umiddelbart efter badet. Hvis du gør det senest fem minutter efter badet, sørger du for at huden holder på fugtigheden. 

3. Exfoliér huden

Overhuden består af 2 lag. Det yderste lag er et lag af døde celler kaldet hornlaget. Det er derfor vigtigt, at exfoliere huden – dvs. fjerne døde hudceller, så de produkter/cremer, du bruger, kan trænge ordentligt ind i huden.

4. Spis fornuftigt

Spis en varieret kost med masser af frisk frugt, grøntsager, fibre – hold øje med indtaget af fedt, salt og sukker. Vitaminer og mineraler har en gavnlig indvirkning på din hud, fx kan B-vitamin hjælpe dig med at bevare en sund og frisk hud.

5. Slut med farve og parfume

Brug så vidt muligt ikke produkter, der indeholder farve og/eller parfume - det gælder både naturlige og syntetiske parfumer. Gå efter produkter, der er deklareret i samarbejde med Astma – Allergi Danmark, som sikrer, at det produkt , du køber, giver minimal risiko for allergiudvikling.

6. Rens huden

Fjern makeup og rens din ansigtshud hver morgen og aften. Rund renseritualet af med en plejende ansigtscreme.

7. Drik vand

Drik rigeligt med vand. Vand har stor indvirkning på din huds væskebalance – og er nødvendig for at holde den spændstig.  Det er meget individuelt, hvor meget vand du skal drikke, men som tommelfingerregel bør du mindst drikke 1,5 liter væske – og gerne vand - om dagen.

8. Undgå lange bade

Undlad at tage lange varme bade, da det varme vand udtørrer huden ved at fjerne dens naturligt beskyttende fedtlag. Tør hud kan være første skridt på vejen mod eksem.

9. Pas på hudens PH-balance

Mange produkter indeholder ingredienser, som bringer hudens PH-balance i uorden. Hold dig til produkter, som ikke indeholder skrappe ingredienser som alkohol, mineralske olier, vaseline, petroleum, lanolin mm. for på den måde at bevare hudens naturlige PH-balance. 

10. Dup kroppen tør

Dup kroppen tør efter du har været i bad i stedet for at skrubbe den med håndklædet. Dermed skåner du huden for unødvendig irritation og ved at slutte af med fugtighedscreme, sikrer du, at huden bevarer fugten.

TOP