Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Vinter

Vinter

1. Brug en fed creme 

Sørg for at din hud ikke tørrer ud om vinteren ved at smøre den ind i creme, så du opretholde hudens fugtbalance og modvirker irritation. Vær ekstra opmærksom på ansigt, nakke, albuer  og fødder om vinteren. Brug altid creme uden parfume, farve og parabener – og smør huden ind 15-30 minuttter inden du skal ud, så evt. vand fra cremen når at trænge ind . 

2. Undgå statisk elektricitet

Om vinteren, når luftfugtigheden er lav, er det en god ide at bruge skyllemiddel, som eliminerer statisk elektricitet i tøjet - især i syntetiske tekstiler. Et godt koncentreret, skyllemiddel uden parfume og farve blødgør desuden tøjet og gør det nemmere at stryge.   

3. Julepynt med støv på

Julepynt, lysestager og dekorationer, som hentes ned fra loftet, er ofte meget støvede.  Sørg for at støve dem godt af, før du tager dem i brug. På den måde undgår du og din familie allergiske reaktioner overfor støvmider. 

4. Brug handsker og håndcreme

Huden på hænderne er særligt udsat i den kolde vinter. Brug vanter eller handsker, når du er udenfor, så du ikke udsætter huden direkte for ekstrem kulde - og brug en nærende og plejende håndcreme, som hurtigt trænger ind i huden uden at fedte. Brug altid håndcreme uden parfume, farve og parabener. 

5. Pas på fastelavnssminken

Pas på med sminken, når dit barn skal til fastelavn, da sminken kan indeholde stoffer, som kan give allergi. Køb kun produkter, hvor du kan læse, hvad der er i. Køb faste farver uden parfumestoffer og lad ikke sminken sidde for længe. Husk at bruge en fed creme på huden under sminken. 

6. Vintertrætte læber

Læber er ekstra udsatte, når kulden banker på. Hvis dine læber er meget tørre, kan du tage en gammel tandbørste og børste læberne, inden du går i seng, så alle døde hudceller fjernes. Smør efterfølgende en god læbepomade på, som kan virke natten over. Brug altid læbepomade uden parfume, farve og parabener. 

7. Små børn og creme

De fleste børn med børneeksem har det værst om vinteren. Du kan ikke bruge for meget fugtighedscreme. Smør barnet godt ind med en fed creme over hele kroppen. Ikke alle børn er vilde med at blive smurt ind, så forsøg at gøre det til en hyggelig stund. Sæt god musik på, leg ”snevejr” med cremen på huden og start altid med at smøre de steder, hvor barnet godt kan lide det.  

8. Tæpperens

Nyfalden sne er perfekt til at rense tæpperne i. Læg tæppet med forsiden nedad og bank eller gå på det – et par hoppende børn gør også underværker. Støvet suges ned i sneen og den kolde, fugtige behandling får luven til at rejse sig igen. Lammeskindet og uldplaiden kan også godt klare at få et opkvikkende snebad. 

9. Vinter og mandehud

Det er ikke kun kvinder og børn, der døjer med tør hud om vinteren. De fleste mænd glemmer bare at gøre noget ved problemet. Er du en af dem – eller har du en mand eller kæreste, der glemmer at pleje sin hud, kan du gøre noget godt ved at indføre et ritual, som handler om at smøre kroppen godt ind i en allergimærket bodylotion uden parfume efter brusebadet.  

10. Farvel saltskjolder på fodtøjet

Saltskjolder på fodtøjet er irriterende og ser ikke så pænt ud. Lav en mild sæbeopløsning og vask skjolderne væk med en blød svamp. Dup med lidt husholdningseddike efterfølgende for at fjerne sæberesterne.


TOP