Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Efterår

Efterår

1. Regntøjsallergi

Det er vigtigt, at være pakket godt ind, når regnen siler ned. Vær dog opmærksom på, om børnenes regntøj indeholder PVC og phthalater som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Børnene har en tendens til at sutte på krave og ærmer. 

2. Halloween-sminke

Pas på med sminken, når dit barn skal klædes ud, da den kan indeholde stoffer, som giver allergi. Køb produkter uden parfumestoffer og gerne faste farver frem for flydende. Brug en god fed, Astma-Allergi mærket creme under sminken. 

3. Blæst, regn og røde kinder 

Det omskiftelige vejr i efteråret får børneeksemen til at rase frem. Den vigtigste behandling er derfor forebyggelse med en god fed creme uden parfume og farve, så snart vejret begynder at skifte. De yngste er de mest udsatte og får nemt tørre, kløende og blussende kinder. 

4. Lun med bomuld

Brug et bomuldstørklæde, når den første kulde og blæst rammer i efteråret. Et bomuldstørklæde kradser og irriterer ikke den sarte hud i samme omfang som uld og er rigtig god i overgangsperioden, hvor kulden ikke har bidt sig helt fast endnu. 

5. Efterårslæber

Læber kan være særligt sarte overfor det vejrskifte, der sker mellem sommer og efterår. Vær derfor ekstra opmærksom på plejen af dine læber på denne årstid. Brug en plejende læbepomade uden parfume, farve og parabener, så du undgår at de bliver tørre og sprækker. 

6. Bløde hænder

I efteråret har mange af os endnu ikke handsker på og hænderne, er derfor meget udsatte for vind og vejr. Plej dem med en lækker håndcreme der er Astma-Allergi mærket, så du ikke udtørrer huden.

7. Skimmelsvampe 

Flot ser skoven ud med sine mange farver i efteråret. Men kogler, grene og andet efterårspynt indeholder skimmelsvampesporer og kan give symptomer i luftvejene, når det bliver bragt indenfor. Husk altid at vaske og tørre grene og kogler grundigt af, inden du tager dem indenfor. 

8.  Håndvask mod baktusser 

Det er sæson for løbende næser og masser af nys. Lær dit barn, at man altid skal vaske hænder, når man har tørret eller pudset sin næse for ikke at sprede bakterierne. Og vælg en god, hudneutral cremesæbe uden parfume og farvestoffer, så det er nemt for børnene at vaske hænder i badeværelser og køkkenet.  

9. Forlæng duften af sommer

Efterårsvejr er også dejligt vejr. Når du tørrer tøj udenfor i blæsevejr, blæses alle de løse fibre ud af tøjet, og tøjet bliver blødere.  

10. Tid til imprægnering 

Nu er det ved at være tid til at få flyverdragten frem. Husk at imprægneringen holder længere, hvis du vasker tøjet rigtigt. Brug et skånsomt vaskemiddel uden enzymer, og følg vaskeanvisningen nøje, så  kan du bevare smuds- og vandafvisningen i længere tid.. 

TOP