Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Vaskehjælpen

Vaskehjælpen

1. Dosér vaskemidlet korrekt

Det er skadeligt for miljøet at overdosere vaskemidlet og sæberester i tøjet kan give dig og din familie allergi. Den korrekte dosering afhænger af vandets hårdhed/kalkindhold. Du kan nemt finde information om vandets hårdhed i dit lokalområde på din kommunes hjemmeside.

2. Vask nyt tøj inden brug

Når du vasker nyt tøj inden brug, undgår du at få allergi og hudgener fra farverester eller andre rester fra produktionen af tøjet.

3. Skyl en ekstra gang

Har du sart hud og tendens til hududslet, bør du indstille vaskemaskinen til et ekstra skyl - de fleste maskiner har denne funktion. På den måde er du helt sikker på, at mulige sæberester er skyllet ud af tøjet og ikke kan genere din hud.

4. Skru ned for varmen på vasken

Skruer du ned, når du vasker tøjet, sparer du både penge og skåner miljøet. Dit tøj bliver lige så rent, når du vasker ved 30 grader. Dog skal du huske at undertøj, sengetøj, håndklæder og karklude og lign. skal vaskes ved 60 grader for at fjerne bakterier.

5. Brug vaskemiddel uden parfume

Brug altid vaskemiddel uden farve og parfume, det det minimerer risikoen for allergiske reaktioner hos både børn og voksne.

6. Brug tørretumbleren mod allergi

Hvis du tørrer tøj i tørretumbleren, suges alle tøjets løse fibre ud, så de ikke efterfølgende kan genere huden.

7. Vask sengetøjet

Vask sengelinned og børnenes bamser ved 60 grader mindst hver 14. dag, så du hjælper med at holde bakterier og støvmider væk fra jeres senge.

8. Dosér dit skyllemiddel

Skyllemiddel modvirker statisk elektricitet, giver tøjet en dejlig blødhed og gør det nemmere at stryge. Virker dit tøj ”fedtet” efter vasken, har du sikkert brugt for meget skyllemiddel. Det lægger en hinde på tøjet, så det føles fedtet at røre ved. Vask det en gang til og doser mindre skyllemiddel fremover.

9. Fjern pletter med opvaskemiddel

Brug opvaskemiddel uden farve og parfume til at fjerne fødevarepletter.

  1. Gnid opvaskemidlet godt ind i pletten og put tøjet i en plastikpose, som lukkes til. Jo før du gør det – jo bedre resultat.
  2. Lad opvaskemidlet virke i nogle timer.
  3. Vask herefter tøjet som du plejer.

10. Duftende vasketøj uden parfume

Hæng tøjet til tørre udenfor i blæsevejr, og tøjet vil dufte rent og friskt. Tøj der tørrer udenfor, bliver også blødere, end hvis det tørrer indenfor.


TOP