Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Go rengøring

Go' rengøring

1. Luft ud

Luft altid ud med gennemtræk under og efter rengøring . Mopning og støvsugning hvirvler ofte støvet op, så du skal åbne vinduerne for at få støvet ud.  Luft generelt ud 5-10 minutter tre gange dagligt og ved bad og madlavning.

2. Gør støvsugning til en leg

Gør støvsugningen til en leg sammen med børnene. De fleste børn er vilde med støvsugeren. Når de er helt små, kan de ride på ryggen af den, mens du støvsuger. Når de bliver ældre, kan du justere støvsugerrørets længde og lade dem støvsuge i områder, hvor der er god plads. De vil elske at hjælpe til og det vil give dem små succesoplevelser. 

3. Væk med kalken i brusenichen 

I Danmark har vi meget kalkholdigt vand. Husker du at tørre flader og armaturer af, når badet er slut, kan du undgå de svære kalkaflejringer. Brug lagereddike og en blød svamp, når kalken alligevel sætter sig.

4. Rengør uden kemi

Vi bliver i vores hverdag udsat for et hav af kemikalier, som giver os allergi. Ryd derfor op i dine rengøringsmidler og brug svanemærkede  produkter uden parfume og farve .

5. Gør rent og kom i form 

Rengøring kan være en god hjælp til at træne kroppen. Du forbrænder mange kalorier, mens du gør rent. På en times støvsugning forbrænder du fx ca. 220 kcal og får trænet flere forskellige muskelgrupper. 

6. 4 midler er nok til din rengøring

Ethvert hjem kan klare sig med 4 midler til den daglige rengøring: Universalrengøring er god til de store flader som spejle, vægge, lofter og aftørring af støvet. Brug ufarvet opvaskemiddel til pletter på tøjet - og opvasken. Sæbespåner klarer trægulve, træborde og –stole - og kakler. Og eddiken tager kalken i badeværelset, i kaffemaskinen,  elkedlen blomstervaser mv. 

7. Forebyg støvmideallergi 

Husstøvmider lever i hjem, hvor luftfugtigheden er høj, derfor er et tørt indeklima en vigtig del af forebyggelsen. Luft derfor ofte ud, gør grundigt rent mindst én gang om ugen, varm op til minimum 20 grader C i alle rum, vask rullemadrassen 4 gange om året og sengelinned hver 14. dag.

8. Væk med hunde – og kattehår 

Kæledyrenes hår er svære at fjerne fra møbler, gulve, tæpper og tøj. Men det er ikke umuligt! Tag gummihandsker, gør dem fugtige med koldt vand og gnid tøj og møbler med hænderne. 

9. Brug pimpsten mod kalk i toilettet

Pimpsten fungerer rigtig godt til at fjerne kalk i toiletkummen uden at ridse porcelænet. Lad stenen ligge i vand nogle minutter, tag gummihandsker på og gnid forsigtigt kalken væk.

10. Skyllemiddel mod støv

Støv sætter sig hurtigt alle vegne og er anledning til gener hos allergikere. Når du vasker dine persienner, kan du hælde en smule skyllemiddel i vandet, så tiltrækker de ikke støvet så hurtigt bagefter.

TOP