Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Forår

Forår

1. Lad huden ånde i forårsluften

Foråret er årstiden for det lette transparente look med frisk og naturlig hud. Skån derfor din hud for tunge foundations og pudderprodukter og plej den i stedet med en mild og fugtbevarende ansigtscreme uden parabener og parfume.


2. Pas på solen

Efter en lang og mørk vinter er det fristende at komme ud i forårssolen, men huden er ikke tilvænnet solens skarpe stråler så tidligt på året. Husk derfor at bruge solcreme i foråret og undgå at solbade i længere tid. Så modvirker du risikoen for soleksem og rødme. 


3. Påskepynt har birkepollen

Påske og forår hænger sammen, og det giver et frisk pust at pynte fine grene med malede æg. Men undgå pilegrene, da de giver birkeallergikere symptomer som nys, snøft og røde øjne. 


4. Hold pollen uden døre 

Pollen sæsonen starter i det tidlige forår. Det er særlig slemt om foråret for allergierne, der reagerer på pollen fra birk, el og hassel. Har du høfeber, er det derfor en god idé kun at lufte ud morgen og aften, hvor pollentallet er lavest. Lad være med at tørre tøj udenfor i forårsmånederne, skyl øjne og næse med saltvand (isolatonisk vand)  og vask håret, når du kommer hjem, hvis du har været udsat for pollen. 


5. Rens havemøblerne uden kemi

Når solen endelig titter frem og giver lune dage efter en lang vinter, er det tid til at finde havemøblerne frem. Lad børnene hjælpe til, når møblerne skal vaskes, klargøres og måske endda have en klat maling til den ny sæson.  Men husk at bruge miljøvenlige rengøringsmidler. Spørg i byggemarkedet efter midler med en lav MAL-kode, som sikrer, at der er lav risiko ved både indånding og kontakt med huden.   


6. Vask pollen ud af håret

Er du generet af pollenallergi kan du mindske irritationen ved at vaske eller skylle håret inden sengetid og derved undgå at tage pollen med i seng.


7. Forårsrengøring 

Når solen begynder at skinne og foråret er over os, er det også tid til den store forårsrengøring. Vinduerne skal pudses, skabene skal rengøres og dyner og puder skal vaskes.  Husk at vaske og rengøre alt i hjemmet grundigt én gang om året, så får du også minimeret antallet af støvmider.  


8. Skift vintercremen ud

Hele vinteren har du smurt dig ind i fede cremer, men så snart frosten slipper er det på tide at skifte til en mindre fed creme, da din hud ikke er helt lige så udsat som om vinteren. Husk at bruge en solcreme ovenpå din normale ansigtscreme. 


9. Luften hjælper indeklimaet

Sluk for radiatorerne og hold så mange vinduer som muligt åbne. Foråret skal bydes velkommen indenfor. Den friske forårsluft bidrager til et godt indeklima med ny og ren luft.


10. Puds vinduerne

I forårs solskinnet lægger man mere mærke til hvor snavsede vinduerne er blevet hen over den mørke vinterperiode. Børnene kan sagtens være med til at vaske vinduerne og vil også synes at det er sjovt.

Og igen kan du spare på kemien.  Vask og puds vinduerne  i lunkent vand med lidt opvaskemiddel og  husholdningseddike. 


TOP