Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Ofte stillede spørgsm ål

Kan parfume give allergi?

Ja. Parfumer kan give allergi. Hvis et produkt indeholder en eller flere parfumer, vil det være angivet i deklarationen som ’parfume’, ’duft’ eller ’aroma’. Når du køber produkter, der er mærket med DEN BLÅ KRANS, undgår du blandt andet parfume og minimerer risikoen for, at dit barn udvikler allergi.

Er naturlige og økologiske ingredienser bedre for huden?

Nej. Mange tror fejlagtigt, at økologiske eller naturlige ingredienser er mere allergivenlige end syntetiske. Men det er de ikke. Økologiske produkter indeholder ofte ingredienser, som kan give allergi. Et eksempel er det naturlige duftstof limonene, som findes på listen over de 26 mest allergifremkaldende ingredienser fra EU.

Er det mere sandsynligt, at børn vil udvikle kontakteksem, hvis de har eller har haft børneeksem

Ja. Ny forskning viser, at børn med børneeksem (atopisk dermatitis) har større risiko for at udvikle allergisk kontakteksem (kontaktdermatitis) over for nikkel og parfume.

Hvor ofte skal en baby bades

De første måneder efter fødslen er det nok at give din baby bad 1-2 gang om ugen. Brug lunkent vand (håndleds- eller albuevarmt, 37 grader). Tilsæt et par dråber babyolie i vandet. Men tænk på, at dit barn kan blive glat af olien.

Skal du smøre dit barn efter bad

Ja. Det er en god ide at smøre dit barns hud lige efter badet. Så absorberes cremen godt.

Skal du bruge shampoo til din baby

Helt små børn behøver ikke hårshampoo. Det er som regel nok at skylle håret med vand. Har dit barn meget hår, kan du anvende babyshampoo, som masseres forsigtigt ind i håret og skylles ud.

Er allergi arveligt

Både arv og miljø spiller en rolle for, om børn udvikler allergi og børneeksem. De fleste har forældre eller søskende, der har eller har haft høfeber, astma eller børneeksem.

Hvilke hudproblemer kan små børn få

Det er meget almindeligt at små børn får tør hud, arp, knopper og rød numse. Du kan læse mere om de almindelige hudproblemer her. hvilken kilde er det? lho

Hvor sidder eksem hos børn

Når dit barn er under et år, starter eksem som regel på kinderne, hagen og i hårbunden. Hos større børn er børneeksem mest almindeligt i albuebøjninger, knæhaser og på hænder, håndled og ankler.

Formaldehydallergi - hvad skal du være opmærksom på

Formaldehyd eller formaldehyddonorer kan give allergi. Stofferne bruges til at konservere deodoranter, cremer, shampooer, makeup og vaskemidler. Hvis makeup og plejeprodukter indeholder formaldehyd eller formaldehyddonorer, skal det anføres på produktet. Vær på udkig efter navne som:

 • Benzylhemiformal
 • 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol
 • 5-bromo-5-nitropropane-1,3-diol
 • Diazolidinyl urea
 • DMDM hydantoin
 • Formaldehyd
 • Midiazolidinyl urea
 • Methenamine
 • Paraformaldehyd
 • Sodium hydroxymethylglycinate
 • Quaternium-15 (er den formaldehyddonor, der afgiver mest formaldehyd)

Der kan også være formaldehyd i rengøringsmidler, skæreolie, maling og papir. Derudover benyttes formaldehyd til at fremstille plast, vandbaseret maling, lim, lak og byggematerialer.

TOP