Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Daglig pleje af små børn

Vinter

En baby bliver ikke snavset eller svedig på samme måde som en voksen. Men sart babyhud skal plejes og holdes øje med, så du forebygger at små hudproblemer vokser sig store. Tag dig god tid til at pleje din baby, og gør tiden på puslebordet til en hyggestund.

Plej hudfolderne

Babyer har mange hudfolder, som skal plejes for at undgå rødme. Rens hudfolderne hver dag med en blød vaskeklud dyppet i lunkent vand og lidt Neutral babyolie. Dup folderne helt tørre bagefter med et blødt klæde. Har du ikke adgang til vand, kan du rense folderne med Neutral vådservietter.

Bad til baby

De første måneder behøver du kun at bade din baby 1-2 gange om ugen. Brug lunkent vand (håndled- eller albuevarmt, 37 grader). Tilsæt eventuelt et par dråber babyolie.

Tør den sarte hud med et blødt klæde efter bad. Glem ikke hudfolderne, området bag ørerne, bleområdet og armhulerne. Dup forsigtigt huden tør, da huden er særlig sart her. Hvis dit barns hud virker tør, så smør med creme.

Babys hår

Du behøver ikke at bruge hårshampoo til din baby. Det er som regel nok at skylle håret med vand. Har dit barn meget hår, kan du bruge lidt babyshampoo, som masseres blidt ind i håret og skylles ud. Vask håret som det sidste, så den lille ikke skal sidde i resterne af shampoo.

Bleskift og rød hud

Huden under bleen er særlig udsat for fugt og friktion. Hold derfor godt øje med rødme og udslæt i bleområdet. Hvor ofte bleen skal skiftes, afhænger af, hvor ofte og hvor meget dit barn spiser. Hvis huden i bleområdet bliver rød og irriteret, så smør den med en salve. Vask og tør huden grundigt først. Og giv den sarte hud tid til at blive luftet ved hvert bleskift.

Vask af babytøj

Brug et uparfumeret vaskemiddel og skyllemiddel til tøj og sengetøj. Så forebygger du, at din babys sarte hud bliver irriteret. Skyllemiddel gør tøjet blødere og mindsker den hudirritation, der ellers kan opstå, når tøjet gnider mod huden.

TOP