Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Almindelige hudproblemer hos små børn

Allergirådgivning

Tør hud

Hvis dit barn har tør hud, så smør huden ofte med en uparfumeret creme. Ellers kan tør hud udvikle sig til revner og irritation.

Rød numse

Små børn får let rød numse. Hvis huden i bleområdet bliver rød og irriteret, kan du pleje huden med en beskyttende salve. Vask og tør huden grundigt først. Og giv den sarte hud tid til at blive luftet ved hvert bleskift.

Knopper på huden

Nogle dage efter fødslen kan babyer få bumselignende knopper. De kaldes hormonknopper. De kan sprede sig til hele kroppen. Men fortvivl ikke. De er uskadelige og forsvinder normalt af sig selv. Når din baby er omkring 4 uger, kan det få nogle andre knopper, som skyldes, at talgkirtlerne stopper til. De ligner hudorme og forsvinder også af sig selv. Er i du i tvivl om noget, så vis knopperne til sundhedsplejersken.

Arp i hovedbunden

Rigtig mange små børn får arp i hovedbunden. Det er helt almindeligt. Arp er gulbrune flager, som ligner skæl. De kan også blive til gullige skorper og sidde i øjenbrynene. Man ved ikke helt, hvad arp kommer af. Måske skyldes det mangel på fedt i huden. Men jo hurtigere du fjerner den begyndende arp, jo hurtigere forsvinder den igen.

Du kan fjerne arp ved at gnide Neutral Intensiv cream eller babyolie i hovedbunden før sengetid. Har dit barn meget hår, så del håret i små skilninger og smør lidt creme/olie i hver skilning. Giv dit barn en lille bomuldshue på til næste morgen. Næste dag er arpen løsnet, og du kan fjerne flagerne med en fin kam eller nulre dem af med en frottevaskeklud.

Sidder der stadigvæk noget arp tilbage, så gentag behandlingen efter et par dage. Du kan vaske håret bagefter i en mild babyshampoo.

TOP