Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Vinter

Vinter

Vinterhud

Huden bliver lettere tør i frostkold vinterluft. Du kan hjælpe dit barns hud ved at smøre den hyppigt med en god fed creme. Derved opretholder du hudens fugtbalance og modvirker udtørring og irritation. Brug en creme uden parfume og farve.

Små børn og creme

De fleste børn med børneeksem har det værst om vinteren. Du kan ikke bruge for meget creme. Men ikke alle børn er vilde med at blive smurt ind. Forsøg at gøre det sjovt og hyggeligt. Sæt god musik på, leg ”snevejr” med cremen på huden og start med at smøre de steder, hvor dit barn godt kan lide det. Lad gerne dit barn hjælpe til selv.

Tørre kinder

Små børn får let tørre, ru og røde kinder. Smør derfor kinderne ofte med en god creme. Især i frostvejr gør du klogt i at vælge en fed creme.

Beskyt små hænder

Huden på hænderne er særligt udsat i vinterkulden. Giv dit barn vanter eller handsker på, når det er udenfor. Og beskyt huden med en plejende creme uden parfume og farve. Husk især oversiden af hænderne.

Vintertørre læber

Små læber er ekstra udsatte i vinterkulden. Er dit barns læber meget tørre, så smør dem med en god læbepomade eller en fed creme, som kan virke natten over. Vælg altid produkter uden parfume og farve.

Fastelavn og sminke

Pas på med sminken, når dit barn skal klædes ud til fastelavn. Sminken kan indeholde stoffer, der kan giver allergi. Hold dig til produkter uden parfumestoffer, og hvor du kan læse, hvad der er i. Vælg hellere faste farver frem for flydende, og lad ikke sminken sidde for længe. Brug en god fed creme under sminken.

Undgå ”elektrisk” tøj

Om vinteren, når luftfugtigheden er lav, kan du bruge et skyllemiddel til at fjerne statisk elektricitet i tøj. Især syntetiske tekstiler kan blive ”elektriske”. Et godt skyllemiddel – uden parfume og farve – blødgør også tøjet, så det ikke generer sart hud så meget.

Sov godt uden husstøvmider

Husstøvmider trives dårligt i tørre og lune rum, hvor luftfugtigheden er lav. Sørg derfor for at lufte ud, hvor dit barn sover, og hold temperaturen på 20 grader i dagtimerne. Vask dyner, puder og rullemadrasser ved 60 grader, fire gange om året, og vask sengetøj hver eller hver anden uge.


TOP