Vi arbejder i øjeblikket på et nyt website og beklager eventuelle problemer med det nuværende site.

Efterår

Efterår

Halloween-sminke

Pas på med sminken, når dit barn skal klædes ud til Halloween. Sminken kan indeholde stoffer, der kan giver allergi. Hold dig til produkter uden parfumestoffer, og hvor du kan læse, hvad der er i. Vælg hellere faste farver frem for flydende, og lad ikke sminken sidde for længe. Brug en god fed creme under sminken.

Blæst, regn og røde kinder

Det omskiftelige efterårsvejr kan få børneeksem til at bryde frem. Især små børn får nemt tørre, kløende og blussende kinder. Det bedste, du kan gøre, er at forebygge med en god fed creme uden parfume og farve.

Tørre læber

Små børns læber er ret sarte over for vejrskiftet mellem sommer og efterår. De bliver nemt tørre. Giv derfor ekstra pleje til dem. Beskyt dem med en god fed creme eller en læbepomade uden parfume og farve. Lad den gerne virke natten over.

Beskyt små hænder

Små hænder uden handsker er udsatte i efterårsvind og -vejr. Beskyt dit barns hænder med en fed håndcreme, der er deklareret med Allergi-mærket Den Blå Krans. Husk især oversiden af hænderne.

Svømmehal og hud

Børn elsker en tur i svømmehal og badeland. Men klorvand kan irritere sart hud. Har dit barn tør hud eller eksem, så smør dit barn med en fugtighedscreme, før det kommer i vandet. Så irriterer klorvandet ikke huden så meget. Vask klorvandet af huden bagefter, og smør dit barn med en fugtighedscreme igen.

Håndvask mod baktusser

Det er sæson for løbenæser, forkølelse og nys. Lær dit barn, at vaske hænder for ikke at sprede ”baktusser”. Brug altid en mild sæbe uden parfume og farvestoffer.

Tid til imprægnering

Det er tid til at finde flyverdragten frem. Husk at imprægneringen holder længere, hvis du vasker flyverdragten rigtigt. Brug et skånsomt vaskemiddel uden enzymer, og følg vaskeanvisningen nøje, så du kan bevare smuds- og vandafvisningen i længere tid.

TOP